SİYEZ BULGURU 500 GR

Referans: SYZBLGR500

12,99 ₺
KDV dahil

Diyabetik

İçerik: Siyez Buğdayı (Hiçbir katkı maddesi içermez)

Alerjen Uyarısı: Bilinen bir alerjeni yoktur.

Stok Durumu: Stokta Var.

Üretici Bilgisi: Kappadokia

Adet

 

Güvenli Alışveriş

 

Ücretsiz Kargo (275 TL ve Üzeri)

 

7/24 Müşteri Hizmetleri

Siyez buğdayı ilk olarak 10.000 yıl önce Mezopotamya’da tespit edilmiş olup, kültüre alınmış günümüz buğdayının da atasıdır. Hititler ve Frigler tarafından da tarımı yapılmış olan Siyez buğdayına verilen ilk isim Hititçe bir kelime olan “Zız” iken, daha sonraları “Siyez” ve bazen de “Kaplıca” olarak adlandırılmıştır. Günümüzde halen Kuzey Anadolu’da, Balkan ülkelerinde, Almanya, İsviçre, İspanya ve İtalya’da ekimi yapılmaktadır.

Siyez Buğdayı ülkemizde Kars yöresinde ekilen (Gernik ya da Kavılca) türü buğdaydan farklı bir yapıdadır. Tek başakçıklı olması ve sıkı kavuz yapısı itibarı ile hastalık ve zararlılara dayanıklı, kurak şartlarda ve fakir topraklarda rekabet gücü yüksek bir tür olarak bilinen SiyezBuğdayı’nın, yapılan çalışmalarda yüksek yağ içeriğine ve ekmeklik buğdaya göre daha fazla sarı lutein oranına sahip olduğu ortaya konmuştur. Ayrıca tam tahıl tüketimiyle ilişkili sağlık yararları ve düşük glisemik indekse sahip olmasının yanında, fonksiyonel gıda olarak da protein, fenolikler, tokoferoller ve karotenoidler açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin bir yapıda olduğu tespit edilmiştir.

Siyez buğdayından elde edilen Siyez Bulgurumuz, hiçbir endüstriyel, kimyasal ve katkı maddesi eklenmeden sizlere sunulmaktadır.

SYZBLGR500
10 Öğeler

aynı kategoride bulunan diğer 8 ürün: