İZMİR BERGAMA TULUM PEYNİRİ (İNEK) 500Gr.
İçerik: Süt, Şirden Maya (Hiçbir katkı maddesi içermez)
Alerjen Uyarısı: Süt
Stok Durumu: Stokta Var.
Üretici Bilgisi: KIRIKKAYA SÜT ÜRÜNLERİ
Referans: KÇLVNOTLU
İçerik: Süt, Doğal Maya (Hiçbir katkı maddesi içermez)
Alerjen Uyarısı: Laktoz
Stok Durumu: Stokta Var.
Üretici Bilgisi: Koçulu, Boğatepe - Kars
Güvenli Alışveriş
Ücretsiz Kargo (275 TL ve Üzeri)
7/24 Müşteri Hizmetleri
VAN OTLU PEYNİRİ
Van Otlu Peyniri, Van’ın verimli yaylalarında beslenen hayvanların sütü ve bu yaylalarda yetişen Sirmo, suh, mendi, yabani kekik, heliz ve yabani nane gibi otlarla yapılır.
Bu otlar yaylalardan bahar aylarında yemeklerde ve peynir yapımında kullanılmak üzere toplanır. Van Otlu Peynirinde yeni sağılmış taze süt kullanılır. Sütler süzüldükten sonra kaynatılır. Kaynayan süt soğumaya bırakılır. Süt, 30 derecede şirden mayası ile mayalanır. Mayalanan süt, yaklaşık 2 saat içinde pıhtılaşmaya başlar. Pıhtılaşan sütün içine, yıkanıp ince ince doğranan otlar eklenir. Sütün peynir kıvamına gelmesi için bez torbalara konulur. Ağzı kapatılan torbalar, peynir suyunun gitmesi için 6 saat süzgeçler üzerinde bekletilir. Peynir, torbalardan çıkarılarak dilimlenir. Peynir tuzlanarak, toprak küplerde veya plastik bidonlara içine boşluk kalmayacak şekilde doldurulur. Küp veya bidonun etrafı çamurla sıvanıp, üzerine üzüm yaprağı konularak toprak altına gömülür. Peynirler toprak altında en az 3 ile 6 ay arasında saklanarak olgunlaştırılır.
Van Otlu Peyniri, tost, sandviç, börek, gözleme ve omlete ayrı bir lezzet katmaktadır.
25 Gr Van otlu peynirinde 25 kalori, 3.88 gr. protein, 0.23 gr. karbonhidrat, 6.5 gr yağ vardır. Kas ve kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum ise 175’dir.
Van otlu peyniri biraz tuzlu olduğundan tansiyon hastalarının ölçülü yemesi tavsiye edilmektedir. Peynirdeki tuz miktarını azaltmak için su içinde bekletmek yeterlidir.
Ürünlerimizi, en iyi, en kaliteli, en temiz ortamda üreten üreticilerden sağlıyoruz.
Van otlu peyniri, Vakumlu ambalajlarda ve havaların ısındığı dönemlerde soğuk zincir ile size ulaştırılır. Vakumlu paket açılmadığı sürece, ürünümüz 3 ay ilk günkü tazeliğini ve lezzetini korur.
Peynirlerinizi buzdolabında, +5 derecede muhafaza ediniz. Derin dondurucuda saklamayınız.
Tamamen DOĞAL üretilen ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi kullanılmamaktadır.