Van Otlu Peyniri

Referans: KÇLVNOTLU

19,99 ₺
KDV dahil

 İçerik: Süt, Doğal Maya (Hiçbir katkı maddesi içermez)

Alerjen Uyarısı: Laktoz

Stok Durumu: Stokta Var.

Üretici Bilgisi: Koçulu,  Boğatepe - Kars

Ürün Gramajı Seçiniz
Adet
Stoktaki son ürünler

 

Güvenli Alışveriş

 

Ücretsiz Kargo (275 TL ve Üzeri)

 

7/24 Müşteri Hizmetleri

VAN OTLU PEYNİRİ

Van Otlu Peyniri, Van’ın verimli yaylalarında beslenen hayvanların sütü ve bu yaylalarda yetişen Sirmo, suh, mendi, yabani kekik, heliz ve yabani nane gibi otlarla yapılır.

Bu otlar yaylalardan bahar aylarında yemeklerde ve peynir yapımında kullanılmak üzere toplanır. Van Otlu Peynirinde yeni sağılmış taze süt kullanılır. Sütler süzüldükten sonra kaynatılır. Kaynayan süt soğumaya bırakılır. Süt, 30 derecede şirden mayası ile mayalanır. Mayalanan süt, yaklaşık 2 saat içinde pıhtılaşmaya başlar. Pıhtılaşan sütün içine, yıkanıp ince ince doğranan otlar eklenir. Sütün peynir kıvamına gelmesi için bez torbalara konulur. Ağzı kapatılan torbalar, peynir suyunun gitmesi için 6 saat süzgeçler üzerinde bekletilir. Peynir, torbalardan çıkarılarak dilimlenir. Peynir tuzlanarak, toprak küplerde veya plastik bidonlara içine boşluk kalmayacak şekilde doldurulur. Küp veya bidonun etrafı çamurla sıvanıp, üzerine üzüm yaprağı konularak toprak altına gömülür. Peynirler toprak altında en az 3 ile 6 ay arasında saklanarak olgunlaştırılır.

 Van Otlu Peyniri, tost, sandviç, börek, gözleme ve omlete ayrı bir lezzet katmaktadır.

25 Gr Van otlu peynirinde 25 kalori, 3.88 gr. protein, 0.23 gr. karbonhidrat, 6.5 gr yağ vardır. Kas ve kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum ise 175’dir.

  • Van otlu peynirine konulan sirmo, kekik ve nane gibi otlarda bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Van otlu peynirinin öne çıkan özelliklerinden biri de doyurucu özelliğidir. Kahvaltıdan sonra uzun süre tok tutmaktadır. Daha az acıkıp kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olur.

  • Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, içindeki suh bitkisinin kan şekerini düzenleme, sıkça susama ihtiyacını dengeleyici ve Pankreastaki beta hücrelerini yenileme özelliği bulunmuştur. Bu özellikleri nedeniyle diyabetik beslenmelerde tercih edilmektedir.

  • İçeriğindeki doğal otlar antimikrobiyal özellikler taşımakta,  enfeksiyon riskini azaltmaktadır

  • Bağırsak tembelliği gidererek kabızlığı ortadan kaldırır. Her sabah tüketildiğinde bağırsakların düzene girmesine yardımcı olur.

  • Bol miktarda B2 vitamini içerdiği için Katarakt oluşumunu engellemektedir.

  • Kemik erimesini önler ve çocuklarda kemik gelişimini destekler.

 

Van otlu peyniri biraz tuzlu olduğundan tansiyon hastalarının ölçülü yemesi tavsiye edilmektedir. Peynirdeki tuz miktarını azaltmak için su içinde bekletmek yeterlidir.

Ürünlerimizi, en iyi, en kaliteli, en temiz ortamda üreten üreticilerden sağlıyoruz.

Van otlu peyniri, Vakumlu ambalajlarda ve havaların ısındığı dönemlerde soğuk zincir ile size ulaştırılır. Vakumlu paket açılmadığı sürece, ürünümüz 3 ay ilk günkü tazeliğini ve lezzetini korur.

Peynirlerinizi buzdolabında, +5 derecede muhafaza ediniz. Derin dondurucuda saklamayınız.

Tamamen DOĞAL üretilen ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi kullanılmamaktadır.

KÇLVNOTLU
1 Öğeler

aynı kategoride bulunan diğer 16 ürün: