Peynir Blog 2

Peynir Blog 2

Tekerlek halinde Kars gravyeri 

6) ARNAVUTLAR GETİRDİ: KARACABEY’İN MİHALİÇİ

Topu topu 200 yıllık bir geçmişe sahip, Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Mihaliç yöresine Arnavut göçmenler tarafından getirildi. Lezzetinin yanı sıra çok da besleyici. Rakının yanına çok yakışır.

7) KENT GİBİ YEŞİL: KONYA’NIN KÜFLÜSÜ

Anadolu’nun en özellerinden biri olan küflü peyniri Konyalılar şöyle tarif ediyor: “Konya’nın tarihi kadar eski, kentin rengi gibi yeşil.” Gök peynir, göğermiş peynir, Konya yeşil peyniri de deniyor. 

8) RUMLARDAN MİRAS: İZMİR’İN KOPANİSTİSİ 

Karaburun’da yapılan kopanisti peynirinin yapımında keçilerin sütünden yapılmış peynirin suyu kullanılıyor. Rumlardan miras kalmış, yoğun bir kokusu ve keskin bir tadı var.

9) REÇELLE MÜKEMMEL: MANYAS LORU 

Lor ve çökelek de gözdelerim arasında. Özellikle Manyas’ın tatlı loru: Üstüne biraz da çilek reçeli gezdirilirse insan yemeye doyıyor. Çökeleğiyse börek içinde ve makarna sosunda kullanırım. 

10) TAM MEZELİK: DOĞU’NUN SERTLERİ 

Doğunun, sert, tuzlu peynirlerini de sıralamaya almak gerek. Suda bekletip öyle yemek lazım. Böylece hem yumuşar hem de fazla tuzdan kurtulur. Bu peynirlerden çok lezzetli meze olur. 

Tüm yorumlar