• İndirimli fiyat

EBRULİM ZEYTİNYAĞI 5000 ML

Referans:

370,00 ₺
296,00 ₺ 20% kazanın
KDV dahil

EBRULİM ZEYTİNYAĞI 5000 Ml.

Erken Hasat, Soğuk Sıkım (Natürel Sızma)

İçerik: Zeytin (Doğal, Hiçbir katkı maddesi içermez)

Alerjen Uyarısı:  Bilinen Hiçbir Alerjeni Yoktur.

Ürün Kodu: EBRLMNSZYĞ5000

Stok Durumu: Stokta Var.

Üretici Bilgisi: Ebrulim – Harran Üniversitesi

Adet

 

Güvenli Alışveriş

 

Ücretsiz Kargo (275 TL ve Üzeri)

 

7/24 Müşteri Hizmetleri

EBRULİM Natürel Sızma ZEYTİNYAĞI

Ekstra Virgin, Soğuk Sıkım, Organik Sertifikalı Zeytinyağı

Nitelik ve kalite belirten bu sözcüklerin her biri ayrı bir ekonomik değeri ifade eder.

Ebrulim zeytinyağları ilk hasat (ekim ayında) toplandıktan sonra kısa zaman içinde Harran Üniversitesi Zeytinyağı Tesisinde soğuk sıkım ile sıkılıp uygun koşullarda depolanır. Hiçbir koşulda ürünler bir sonraki yıla sarkmaz.

Zeytinyağında özelliklerin belirtilmesinde tek bir sözcüğün olup  olmaması kaliteyi ve fiyatı etkiler. Bu sözcüklerden en önemlisi sertifika sözcüğüdür. Çünkü sertifika denetim ve güvenirlik demektir. Organik sözcüğü de aslında çok önemlidir. Ama pazarlarda görülebileceği  gibi herkes organik olmakla hiçbir ilgisi olmayan bir çok ürüne organik adını rahatlıkla verebilmektedir.

Haberlerde gördüğümüz gibi Irak’tan Rusya’ya kadar zararlı gübre ve ilaç kullanıldığı için iade edilen ürünler bize organik diye rahatlıkla satılmaktadır.

Köy ve çiftlik ürünü diye satılanlara köy ve çiftlikte satılsa bile sertifika olmadan güvenmemek gerektiğini ilgili kurumlar belirtiyorlar.

Organik tarımla ilgili en önemli sorunlardan birisi üreticinin ürünün satamamasıdır.

Çünkü organik ürün, zararlı/yapay ilaç ve gübre kullanılmadığı için pahalıya mal olmaktadır. Doğal olarak pahalı satılması gerekir 

HARZEP(Harran Zeytincilik Eğitim ve Üretim Projesi)ne zeytin ağacı dikmek için girdik. Sonradan gördük ki sadece ağaç dikmek ve zeytin üretmek yetmiyor. Aynı zamanda ürünlerin satışının sağlanması da gerekiyor.

Organik ürünler, başta çocuklarımız olmak üzere sağlığımız için gerçekten önemlidir.

Hem sağlığımıza olumlu katkı sağlamak hem de kadınlarımızın üretici yapılması hedeflenen bu önemli projeye destek olmak için çaba harcıyoruz. Tüketici olarak sizler de ebrulim zeytinyağlarını tüketerek üreticiye destek olabilirsiniz.

Fiyat karşılaştırması yapıldığında gerçek anlamda üretim yapan birkaç organik zeytinyağı markasının litre fiyatlarının 95 – 130 TL arasında olduğu görülecektir. (Bu fiyatlar 22.06.2019 tarihinde internette bulunan tanınmış sitelerden alınmıştır.)

Ebrulim, Üniversite tesisinde hoca ve öğrencilerin katkısı ve küçük üreticinin kanaatkârlığı nedenleriyle ekonomik olabilmektedir.

Zeytinyağı ile ilgili bazı pratik bilgiler:

Hakiki zeytinyağının kokusu: Çok hafif zeytin, çimen, yeşillik kokar.

Hakiki zeytinyağının rengi: Renk konusunda çok net bir şey söylenemiyor.  Ancak erken soğuk sıkımın rengi hafif kirli yeşil biraz sarıya çalan bir renktir.

Hakiki zeytinyağının tadı: Hafif zeytin tadında ve  boğazı yakar.

İdeal asit değeri: 03 – 08

Zeytinyağı için önemli olan organik(sertifikalı olması)soğuk sıkım ve erken hasat olmasıdır.

Her zaman sağlıkla, iyide ve güzelde buluşma dileği ve saygılarımızla.

Doç. Dr. Ebru SAKAR - Harran Üniversitesi

ZEYTİNYAĞI FAYDALARI

 Zeytin ve Zeytinyağının Sağlık Açısından Faydaları

  • · İçerdiği A,D,E ve K vitaminleri ile vücudunuzun doğal koruyucusudur.

  • · İçerdiği E vitamini ile karaciğer, damar çevreleri, alyuvarlar, adaleler ve beyin gibi dokular üzerinde koruyucu etkisi vardır.

  • · Cilt ve saç sağlığınız, cinsel gücünüz, kemik ve vücut gelişiminiz üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

  • · Hazmı kolaylaştırır.

  • · İçerisinde bulunan tekli doymamış yağlar ve antioksidanlar (fenolik bileşenler) sayesinde kanser riskini azaltır ve toksinlerden arındırır.

  • · Vücut masajınız zeytinyağı ile yaptırdığınızda kan dolaşımınız artar ve dokularınıza oksijen taşır.

  • · Soğuktan donmaya karşı koruyucudur.

  • · Kesiklere ve su toplamalarına karşı faydalıdır.

  • · Acılı güneş yanıklarında kızarmış deri, zeytinyağı ile ovularak rahatlatılabilir.

  • · Kas kramplarını tedavi eder.

  • · Çatlak ve kuru ayakların tedavisinde birebirdir.

  • · Kanın pıhtılaşmasını azaltır, kalp krizi riskini düşürür.

  • · Kulak ağrılarında, ufak kaşıkla ısıtılan ılık zeytinyağından 1-2 damla kulağa damlatıldığında iyi sonuç alınır.

  • · Radyasyona karşı cilde sürülen zeytinyağı koruyuculuk yapar.

  • · Safra taşı oluşum riskini azaltır.

  • · İltihap kurutucu ve kanamayı durdurucu etkileri vardır.

  • · Günde 2 çorba kaşığı zeytinyağı yemek, koroner kalp rahatsızlığı (CHD) riskini azaltır.

  • · Saf zeytinyağının  içinde bulunan antioksidan olan polifenoller kan basıncını düşürür.

  • · Sarımsaklı zeytinyağı, astım, damar sertliği, yüksek tansiyonun tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.

  • · Çeşitli uzmanlık alanlarında yürütülen, çok sayıda araştırmalarda, zeytinyağının yararlı etkilerinin dikkate alınması gerektiği, ancak bunlardan yararlanabilmek için de, düzenli olarak günde 20-30 gram (2 çorba kaşığı) zeytinyağı tüketmenin doğru olduğu ortaya koyuldu.

  • · Zeytinyağı, günde 46 gr yenildiğinde, yüksek miktarda tekli doymamış yağ asitleri içeriği nedeniyle, beyin hücre cidar zarlarının yapısal bütünlüğünü sağlamaya yardım ederek, yaşlanmayla ilgili hafıza kaybını önlemeye yardımcı olur. 

  • Saf zeytinyağının güneşlendikten sonra deriye uygulanmasının, yavaş büyüyen tümörle deri kanserine karşı korucu bir etkiye sahip olabileceği söylenmektedir.

  • · Zeytinyağındaki karmaşık fenoller, göğüs kanserine neden olan, HER2 genini engellemede büyük ölçüde yardımcı olur.

  • · Granada’ki bilim adamları , zeytin-ezmesi yağı kullanımının, AIDS mikrobu olan HIV’in yayılmasını azalttığı yönünde açıklamalar yapmıştır.

  • · Yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığında anne sütü kadar doğal bir besin kaynağı özelliği kazanır.

 ZEYTİNYAĞI  SATIN ALIRKEN 

Tüketiciler Zeytin ve Zeytinyağı Satın Alırken Markalı Ürün Satın Almaya Dikkat Etmelidir

  • Zeytinyağı ve sofralık zeytin mutlaka markalı olarak satın alınmalıdır.

  • Satın aldığınız sofralık zeytin ve zeytinyağının ambalajında Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığından alınmış olan gıda sicilinin bulunmasına dikkat edilmelidir.

  • Markalı zeytin ve zeytinyağlarının tüm kontrolleri laboratuvarlar tarafından yapılmış ve belgelenmiştir.

  • Markalı alışverişlerinizde tüketici olarak muhatap olduğunuz firma bellidir. Ürünle ilgili bir sorun yaşadığınızda ilgili firmadan bu mağduriyetin giderilmesini talep etme şansınız vardır.

  • Pazarlarda ve yol kenarlarında markasız, menşei belli olmayan, plastik şişe içinde, güneşte bekletilen ve zeytinyağı olarak tüketiciye lanse edilen yağların hiçbirini satın almayınız. Bu şekilde yapılan satışlarda zeytinyağına yabancı yağların karıştırılma (tağşiş) oranı çok yüksektir.

  • Markasız zeytinyağı satın aldığınızda ucuz yağlarla karıştırılmış yağ satın almış olabilirsiniz. Bu satışlarda karşınızda muhatap bir firma olmadığı için hakkınızı arayamazsınız.

  • Serin, kuru ve karanlık ortamda saklanmış markalı zeytinyağını satın alıp, yine serin, kuru ve karanlık ortamda saklayınız.

  • Zeytinyağınızı kısa sürede tüketebileceğiniz kadar, küçük teneke ambalaj veya ışığı geçirmeyen koyu renkli şişelerde satın alırız.

  • Aldığınız zeytinyağının imalat tarihine önemle bakınız. Zeytinyağı üretildiği yıl içerisinde tüketilmelidir. Üretim tarihi eski olan bayat zeytinyağlarını tüketmeyiniz.

  • Zeytinyağı şişesinde mantar kapak yerine contalı sızdırmayan kapak kullanılabilir.

  • Koruyucu madde içermeyen ve tuz oranı daha düşük olan pastörize edilmiş sofralık zeytinlerin tercih edilmesinde fayda vardır.

  • Sofralık zeytin alırken pastörize ve sterilize edilmeye uygun ambalajlar satın almaya dikkat edilmelidir

 

Zeytinyağı Tanımı Ve Zeytinyağının Kalitesi Bakımından Sınıflandırılması

Doç. Dr. Ebru SAKAR - Harran Üniversitesi 

Zeytinyağı; Sadece zeytin ağacının meyvesinden elde edilen ve başka hiçbir yağla karışmamış olan yağdır. Zeytinyağı, zeytinyağı ve prina yağı tebliğine göre aşağıdaki 4 sınıfa ayrılır.

1- Natürel Zeytinyağı

a. Natürel Sızma Zeytinyağı

b. Natürel Birinci Zeytinyağı

c. Ham zeytinyağı / Rafinajlık

2- Rafine Zeytinyağı

3- Rivieria Zeytinyağı

4- Çeşnili Zeytinyağı 

Naturel Sızma Zeytinyağı; Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan zeytinyağlarıdır. Çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Örneğin salatalarda, kahvaltıda ve soslarda, kızartmalarda, börekler  vb. hamurişi çeşitlerinde, pilav ve makarnalarda kullanılabilir.

Naturel Birinci Zeytin yağı; Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2,0 gramdan fazla olmayan zeytinyağlarıdır. Tüm yemeklerinizde pişirme sırasında kullanılması tavsiye edilir. Örneğin; Fırın, tencere ve barbekülerde yapılan yemeklerde kızartmalar, börekler vb. hamur işi çeşitlerinde, pilav ve makarnalarda kullanılabilir.

Ham Zeytinyağı /Rafinajlık; serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2,0 gramdan fazla olan veya duygusal ve karekteristik özellikleri bakımından doğrudan tüketime uygun olmayan, rafinasyon veya teknik amaçlı kullanıma uygun zeytinyağlarıdır. Rafine edilmeden  kullanılmaması tavsiye edilir.

Rafine Zeytinyağı; Ham zeytinyağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metodlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,3 gramdan fazla olmayan zeytinyağıdır. Kızartmalar, pasta, börek ve tatlı çeşitlerinin yapım aşamasında kullanılması tavsiye edilir. Örneğin tüm kızartmalar, baklava, börekler vb. hamurişi çeşitlerinde kullanılabilir.

Riviera Zeytinyağı; Rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları karışımından oluşan ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 1,0 gramdan fazla olmayan zeytinyağıdır. Kızartmalar, pasta, börek, ve tatlı çeşitlerinin yapım aşamasında kullanılması tavsiye edilir.  Örneğin tüm kızartmalar, baklava, börek vb. hamur işi çeşitlerinde, pilav ve  makarnalarda kullanılabilir.

Çeşnili Zeytinyağı; Zeytinyağlarına değişik baharat, bitki, meyve ve sebzelerin ilave edilmesi ile elde edilen ve diğer özellikleri açısından kendi katagorisindeki ürünlerin özelliklerini taşıyan zeytinyağlarıdır. Örneğin sarımsak, biber, limon aromalı zeytinyağları gibi. Genellikle çiğ olarak salatalarda, kahvaltıda ve soslarda kullanılması tavsiye edilir.

 Zeytinyağı Uygun Saklama Koşulları

Zeytinyağı ISI, IŞIK, HAVA’dan zarar görür. Zeytinyağı bulunduğu ortamdan koku çektiği için çevrede koku oluşturan herhangi bir etkenin olmadığı, Isı değişiminin kontrol edilebildiği ortamlarda saklanmalıdır.

 

Doç. Dr. Ebru SAKAR - Harran Üniversitesi 

Zeytin Anavatanında Yeniden Doğuyor

 

Akdeniz uygarlığının bir sembolü olan zeytin (Olea europaea L.), tarih boyunca bu bölgede kurulan uygarlıkların temelini oluşturmuştur.

Zeytinin anavatanının ve gen merkezinin Güneydoğu nadolu Bölgesi olduğu araştırıcılarca ifade edilmektedir.         

Son yıllarda yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş, Hatay ve Mardin şeridinde zeytin ağacının en alt türüne rastlanmış olması bu yargıyı kesinleştirmektedir (Anonim 2002 a). Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk yerleşimini tamamlayan zeytin, Batı Anadolu’ya ve oradan da Ege adaları yolu ile Yunanistan, İtalya, Fransa ve İspanya’ya kadar uzanmıştır. Sicilya yolu ile Kuzey Afrika’ya sıçrayan zeytin, Güneydoğu Anadolu’dan çıkarak Suriye ve Mısır üzerinden ilerleyen ikinci kol ile birleşmiş ve böylece Akdeniz’in tüm güney kıyılarına yayılmıştır. Bir üçüncü kol da Irak ve İran üzerinden Afganistan ve Pakistan’a kadar ilerlemiştir. XVI. yüzyılda İspanyollar tarafından Güney ve Kuzey Amerika’ya götürülmesi ile zeytin dünyadaki yayılışını tamamlamıştır (Anonim 2002). 

Bu konuda başta Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi zeytin dostu Doç. Dr. Ebru Sakar olmak üzere  değişik kesimlerce yapılan çalımalar devam ediyor.

 

Ebru Sakar, BM'nin En Güçlü 5 Kadınından Biri Oldu

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Ebru Sakar, Birleşmiş Milletlerinin açıkladığı en güçlü kadın listesinde yer aldı.

GAP Bölgesinde organik zeytin ve zeytinyağı üreten ve bölgenin kaybolmaya yüz tutmuş zeytin çeşitlerini gün yüzüne çıkaran Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Sakar, Birleşmiş Milletlerinin açıkladığı en güçlü kadın listesinde yer aldı

UNDP Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı 5 numaralı küresel kalkınma hedefine dikkat çekmek amacıyla Türkiye’nin beş farklı noktasından beş güçlü kadının hikâyesini yansıtıyor.

BM Kalkınma Programı, Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı “Beşte 5” kampanyasında, Türkiye’nin farklı illerinde zorlukları aşarak sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmeyi başaran ikisi Suriyeli beş farklı kadının hikâyesini kısa videolar ile anlatıyor.

Yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için Ocak 2016’da yürürlüğe giren Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, diğer bir deyişle Küresel Hedefler’e 2030 yılına kadar ulaşılması amaçlanıyor. Hedeflerden beşincisi,  kadının ekonomik, siyasal ve sosyal hayatta güçlendirilmesi de dâhil olmak üzere, toplumsal cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına odaklanıyor.

Türkiye’de erkeklerin yüzde 70’ten fazlası iş hayatında iken her üç kadından ikisi işgücüne katılmıyor. Kadınların da erkekler kadar işgücüne katılabilmesinin küresel gayrisafi hasılaya yıllık katkısı 28 trilyon dolar olarak hesaplanıyor. Uzmanlar, Türkiye’de ise kadınlar ve erkeklerin ekonomiye eşit katılmaları durumunda kişi başına düşen milli gelirin yüzde 30 daha yüksek olabileceğine dikkat çekiyor.

10 Öğeler

aynı kategoride bulunan diğer 4 ürün: